Skip links

Medlemmar

Möt våra spännande medlemmar från näringslivet, offentlig sektor, föreningar och projektorganisationer.

Christian Frick, Coompanion Halland

I min drömvärld respekterar vi oss själva, varandra och den jord vi lever av. Vi driver verksamheter som bidrar till vårt kollektiv och vår värld. Entreprenörskap, hållbarhet, nätverk och samverkan är alla nycklar till ett mer hållbart samhälle.

Jag drivs av att coacha entreprenörer och hitta nya sätt att utmana strukturer som bidrar socialt, ekologiskt och ekonomiskt.
Jag tror att all utveckling blir bäst när vi samverkar med varandra, både människor emellan och mellan organisationer.

“Impact House är en tillåtande plats där samverkan och nyfikenhet har en naturlig plats.”

Kajsa Vik, Coompanion Halland

Jag ser inget val i att inte engagera mig! Vi lever på en planet som är i obalans och i ett samhälle där vi inte har jämlika förutsättningar.

Då är det ingen smart strategi att sätta sig med armarna i kors och vänta på att någon annan ska agera.

Jenny Frick, Coompanion Halland

Jag är fast övertygad om att vi tillsammans skapar den värld vi vill leva i – och att det börjar med var och en av oss, ett steg i taget. En polerad fasad är inte tillräckligt längre, varken för oss som personer, chefer eller företag. Dags att börja styra oss inifrån och ut, och ha roligt medan vi gör det! Ju mer makt vi har, desto viktigare, eftersom vi då har möjlighet att påverka och inspirera så många andra.

Johan Adermalm, Coompanion Halland

Lina Borghardt, Coompanion Halland

Vi är bäst när vi är tillsammans! Relationer, nätverk och sociala sammanhang är avgörande för innovation, utveckling och framgång.

Goda samtal, nyfikenhet, tips och pepp från andra kan göra underverk.

Jag brinner för cirkulär utveckling och att skapa en mer hållbar värld tillsammans. Jag känner ett engagemang för grupper i olika former av utanförskap, demokratifrågor, äldre och ungas delaktighet och välmående. Utvecklar möbler och anordnar kurser och upplevelser med fokus på hantverk och relationen till vår natur tillsammans med min man i vår verksamhet Svenska Station.

Koen de Wilde

Jag är starkt övertygad om att vi kan öka såväl vårt välbefinnande, som våra organisationers framgång, när vi blir bättre på att kombinera målinriktad effektivitet med sund hållbarhet i vårt sätt att tänka, fatta beslut, och agera. Alltså utveckla bättre ’självstyrning’. Och jag vill hjälpa människor med detta, individuellt eller som team. Jag fokuserar på företag och organisationer för att utvecklingen i dem påverkar många människor. Både internt inom organisationen, och externt, skapas ringar på vattnet. Jag hjälper gärna till att skapa positiva ringar

Ulrika Lysell, EMC

Jag brinner för att inspirera till en hållbar garderob. Hållbar, både ur stil- och klimatsynpunkt. Förutom min tjänst på EMC så arbetar jag även som Garderobscoach där jag tar min tidigare arbetslivserfarenhet inom mode och detaljhandel och kombinerar med min kunskap inom hållbarhet.

Genom att hjälpa mina kunder att se vad de redan har i sin garderob, förstå vad det är som gör att de idag kanske inte klär sig som de känner sig. Varför plagg hänger oanvända och förstå vad det är som triggar dem till köp.

Kan jag hjälpa mina kunder att göra en hållbar förändring och stärka deras självkänsla. Mina erfarenheter och insikter från mina kunders garderober använder jag när jag föreläser om hur du kan skapa din hållbara garderob.

Michaela Flenger, EMC

Projektleder och arbetar i EMCs utvecklingsprojekt som syftar till att stötta halländska företag inom hållbar affärsutveckling.

Just nu läggs mycket tid på projekten Hallands Klimatlyft som stöttar företag bedriva ett strukturerat klimatarbete,

Klimatsmart entreprenad som undersöker potential att ställa mer effektiva klimatkrav i upphandling av markarbeten och transporttjänster inom entreprenad och Potential Återbruk Halland som syftar till att öka återbruket inom byggbranschen i Halland.

Petra Löfås, EMC

Jag anser att hållbarhetsfrågor ur alla aspekter är våra viktigaste frågor att arbeta med.

En levande och välmående planet med förutsättningar för människor att vara friska och lyckliga är förutsättningen för allt annat.

Henrik Alsén, EMC

Henrik har mångårig erfarenhet av hållbarhetsfrågor, miljöledningssystem och miljömärkningar främst från besöksnäringen.

Henrik har även erfarenhet som projektledare samt från chefspositioner inom kommun och ideell organisation.

Kajsa Urge, EMC

Jag brinner för hållbar utveckling och att skapa goda förutsättningar för att ta bra beslut som bidrar till en hållbar framtid.

Jag tror mycket på att skapa strukturer och tillgängliggöra information så att fler kan ta välgrundade beslut även i komplexa frågor.

Jag arbetar även ideellt med barn och unga och vill ge dem alla möjligheter att engagera sig i samhällsfrågor och bidra till en bättre värld.

Charlotte Ahlgren, HOLLBAR AB

Jag älskar att träna, coacha och inspirera andra till att må så bra som möjligt.

Gällande hälsa brinner jag lite extra för att minska långvarig stress.

Det leder till lidande fysiskt, mentalt och socialt för individer och det är enormt dyrt för såväl arbetsgivare som samhälle.

Kajsa Humlén Kirbe, CSR Västsverige

Jag drivs av att kunna bidra positivt till samhället och min omgivning. Det får jag möjlighet att göra tillsammans med både mina kollegor och våra medlemmar när vi skapar djupare förståelse och kunskap kring hur beslut bättre kan ta hänsyn till planetens gränser och människors välmående.

Mitt engagemang kommer från en passion för havet och ett intresse för människor. Mitt arbete ger mig möjligheter att knyta ihop de perspektiven och förhoppningsvis positivt påverka beslut så att de involverar både människa och miljö.

Lucia Karlsson, Artesana vbg

Jag drivs av en passion för socialt engagemang och inkludering. Att hjälpa andra ger mig syfte, det är därför jag alltid har arbetat i kundorienterade positioner.

Privat engagerar jag mig att hjälpa invandrare att integrera sig genom meningsfullt arbete, och jag brinner för sociala frågor, särskilt att se till att personer med funktionsnedsättning får samma möjligheter som andra.

Impact House har gett mig gemenskap när jag var nyinflyttad i Sverige, och framför allt råd när det gäller mitt kooperativ, Artesana vbg.

Josefin Wikevand, Wikedhvani Productions

I min drömvärld lever vi i ett samhälle där psykisk ohälsa inte är skamligt och i samma värld har vi ett lugnare tempo där välmående kommer före prestation.

Med min musik, föreläsningar & föreställningar hoppas jag kunna bidra till att minska stigmat kring skuld och skam både för de drabbade och de anhöriga.

Maria Redström Norrman, Nära Berättelser

Jag har vridit och vänt på berättelser, hur vi möter varandra och hur vi möter oss själva.

Undrat varför vi är som vi är och hur vi kan förändras och leva i enlighet med vår verkliga potential – vår egen berättelse.

Berättelser gör att vi kan känna igen oss och förstå varandra. De gör också att vi kommer närmare varandra och det är precis vad världen behöver.

Louise Wallmander, NOD

På min arbetsplats pratar vi ofta om Varbergs vision, att bli “västkustens kreativa mittpunkt”. Jag tycker att samhällsengagemanget är själva förutsättningen och en nyckel för att sträva dit.

Ingen person, eller företag, förening eller avdelning på kommunen kan ensamma skapa en bättre plats. Det är det gemensamma samhällsengagemanget som gör skillnaden.

Jag är tacksam för att få vara en liten del i det arbetet varje dag.

Fredrik “Frallan” Hedenström, Torbjörn & Frallan

En nyfiken själ där elden tänds lätt och svår att släcka. Det som väcker lågan är utmaningar, logiska problem och emotionella, djupa, intellektuella möten som bär frukt och leder till kontemplation.

Maj 2022 så flyttade, en simpel, rak, ärlig, snäll, modig, super-hyper norrlänning till västkustens kurort och blev totalt förälskad

Nov, 2023, hände det igen. Jag har hittat hem. Impact House. Värme, kärlek och inspirerande möten fyller nu mitt arbetsliv.

I arbetet så har djupdykt i konsumentbeteende och marknadsföring. Ett av mina special-intressen är dechiffrera
världens största bibliotek, Google. Det andra är att måla nätet med tankar, idéer och drömmar med hjälp av hemside-verktyget WordPress.

Struktur, ärlighet och tydlighet är viktiga ledord.

2,5 årig son, min stora kärlek. Dagarna fylls med gitarr, sång, berättelser om den stora sköldpaddan leo & hans vänner, badhuset, lekland, liseberg, universum och beundran av att bara se hans värld växa, det är ynnest. För egen del är det crossfit, gym, vänner och mat.

Som avslutning tänker jag att livet är som ebb och flod. Oftast rider jag dem stora vågorna i vördnad, för att då och då falla ner, kippa efter andan i mörkret, vila, simma upp för att sedan flyta på ytan, stillsamt i ro. Likgiltigt är, för mig, inget liv. Alla upplevelser har sin plats och gör livets resa mäktig och betydelsefull.

Andreas Andersson, 4H

X

Ellen Svensson, 4H

X

Katharina Paoli, Nudged

Katharina är enerkänd föreläsare både i Sverige och internationellt. Hennes favoritämnen är smarta hållbara städer, hållbart företagande, beteendedesign och hur ny teknik kan forma vår framtid.

Johanna Östheden Andersson, NOD

X

This website uses cookies to improve your web experience.
Explore
Drag