Speed Up LOGO White.png

Stärk din innovationskraft inom cirkulära lösningar och hållbara material

Vi erbjuder kostnadsfri vägledning i testmiljöer och affärsrådgivning så att ditt företag kan öka takten från idé till kommersialiserad produkt.

Vi söker deltagare

Ansökningskriterier

 

  •  Har du ett litet till medelstort företag som är registrerat i Halland?

  • Är du intresserad av att utveckla nya hållbara produkter eller tjänster?

  • Saknar du tillgång till relevanta testmiljöer för prototyper? 

  • Behöver du kunskap eller vägledning inom tjänstedesign? 

Då kan du ansöka om att vara med i Speed Up Halland!

 

IMG_1592.jpg

Kunskapsförflyttning

Du får utökad kunskap om hållbara material och hur du kan frigöra din innovationskraft för att skapa resurseffektiv tillverkning med en ökad andel förnyelsebara eller återvunna material, eller produkter som är designade för återbruk och återvinning.

IMG_1754.jpg

Affärsrådgivning

Vi erbjuder affärsrådgivning för att utveckla tjänstebaserade lösningar som möjliggör materialåtervinning, materialbesparing eller genom ökad livslängd på resurser och material.

IMG_1551.jpg

Testmiljöer

Vi utgår från dina behov för att erbjuda skräddarsydd guidning genom hela innovationsprocessen och möjlighet att ta fram prototyper i etablerade testmiljöer som har fokus på hållbara material.

Utforska deltagarprocessen i Möjlighetsgeneratorn

Genom att föra muspekaren över bilden nedan får du fram beskrivningar

Möjlighetsgeneratorn transparent bakgrund.png

Som en av Speed Up Hallands projektdeltagare utvecklar vi dina specifika behov och hjälper dig att komma vidare i innovationsprocessen. Här ökas innovationstakten och vi hjälper dig att skapar nya affärsmöjligheter. Förutom handledning av oss har du även ett direkt utbyte med deltagarna i Arenan där du får tillgång till nätverk och kompetens.

Här försöker vi att förstå dina behov. Tillsammans  ser vi om du är redo att gå vidare i projektet. Oavsett hur det blir så ser vi dig som en resurs till den framtida samverkansarenan där du får möjlighet att utveckla dina idéer med andra.

Vi gör vårt bästa för att identifiera potentiella projektdeltagare. Vi är ofta uppsökande men behöver även din hjälp för att nå ut till så många relevanta kandidater som möjligt. Kanske är det just du?

Vi utvecklar just nu en Arena för cirkulär omställning med fokus på hållbara material. Arenan kommer att vara ett komplement till innovations-stödsystemets befintliga aktörer och deras erbjudanden inom hållbarhet och cirkularitet. 

När det är dags för Take Off har vi redan lotsat ut dig ur projektet. Det vill säga: när det är dags för dig att stå på egna ben och lansera din nya produkt eller tjänst i egen regi. Du kommer även att kunna bidra med dina erfarenheter till Arenan i egenskap av Alumn

Dina idéer vidareutvecklas för att kunna användas i en relevant testmiljö. Under korta och tidsbestämda perioder (även kallat sprintar) tar vi tillsammans fram prototyper som förbereder produkten eller tjänsten för sin kommande produktionsmiljö. Du får tillgång till material- och prototyputveckling i unika testmiljöer som har fokus på hållbar material. Det här är den sista fasen i möjlighetsgeneratorn.  

Är du intresserad av att
delta i Speed Up Halland?

Kontakta Erika Gyllensvaan,

Projektledare för Speed Up Halland för att få mer information om hur du kan delta kostnadsfritt i projektet. 

           073-380 86 44

           erika.gyllensvaan@loopfactory.se

erika_crop_edited.jpg

Kontakta Materialspecilalist Helena Tuvendal för att få information eller hjälp inom hållbara material samt produkt- och prototyputveckling. 

           076-131 17 97

           helena.tuvendal@loopfactory.se

Helena_edited_edited.jpg

Fakta om Speed Up Halland:

 

Projektpartners: Coompanion Halland och The Loop Factory​

Kontaktperson: Erika Gyllensvaan, Projektledare Speed Up

Projekttid: 06/2021 – 10/2023

Finansiärer: Europeiska Regionala Utvecklingsfonden och Region Halland

Coompaning Ny.png
TLF_logo.webp
1_RH_Logo-1024x442-1.png
EUlogo_v_RGB.jpg