top of page
Search

Med fokus på hållbara evenemang

Möt Simon Strandvik, en av dem som hyr fast kontorsplats hos oss i 3 snabba frågor om Greentime AB:s verksamhet & vision!


Vad är Greentime AB? Greentime vill uppnå en hållbar framtid genom att stötta arrangörer till evenemang att agera mer hållbart. Kan vi stötta arrangörer på rätt sätt, få till en beteendeförändring, så kan det skapa en stark kommunikation ut till besökare och deltagare. Utöver workshops, coachningar och föreläsningar driver vi ett digitalt planeringsverktyg (Greentimes planeringsverktyg) och även Sveriges främsta certifiering för hållbara evenemang (certifieringen hållbart evenemang) där vi tar in externa oberoende revisorer som kontrollerar.


När det gäller samhällsengagemang, finns det ett särskilt område du brinner extra mycket för och varför? I det stora perspektivet handlar det främst om att minska miljöpåverkan när stora evenemang genomförs, med ett särskilt fokus på att minska koldioxidutsläppen. Men självfallet finns de sociala perspektiven alltid med och kopplas ihop med de miljömässiga. I dessa fall är jämställdhetsfrågan ett av de områden vi särskilt tycker är viktigt. Hur organisationer bakom evenemang arbetar internt med jämställdhet men också hur kommunikationen sker med besökare och deltagare.

Vad tycker du är de största fördelarna med att vara på Impact House och varför har ni valt det som arbetsplats?

Att träffa likasinnade med ett starkt intresse för samverkan för att bidra till en positiv samhällsförändring. Det ligger också centralt vilket gör att lunchmöten blir smidiga. Och det finns bra studio att sända digitala möten från. Vi valde Impact House också med anledning av den positiva atmosfär som finns i lokalen.38 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page