top of page

Maria Redström Norrman

Maria Redström Norrman arbetar som redaktör och skrivkonsult i sin verksamhet Nära Berättelser. Genom sin skrivcoachning utvecklar och redigerar Maria manus tillsammans med såväl befintliga som debuterande författare runt om i Sverige. Marias ambition är att stötta andra i processen att få fram sina personliga berättelser och att inspirera och ge verktyg som uppmuntrar till skrivande.

  • Instagram
  • Facebook

Vill hjälpa andra att läka genom skrivandet

I vår värld finns lika många livsöden som människor. Samtidigt ser vi att det finns många röster som inte hörs i samhället och dystra rapporter visar att läs- och skrivkunnigheten sjunker i skolan. Att kunna uttrycka en historia kan vara en faktor som gör att man känner sig mer delaktig i samhället och för Maria är det viktigt att hjälpa människor att tro på sin egen förmåga, där skrivandet också kan vara en del av en läkande process. För henne är företagandet ett verktyg i sig för att få möjligheten att hjälpa människor att hitta sin berättelse, att läka genom skrivandet och att nå ut i världen med sina kunskaper och berättelser. 

 

Under hösten 2020 fick Maria möjligheten att delta i Coompanion Hallands affärsutvecklingsprogram Impact Business Loop och så här beskriver hon den processen: 

- Det var ett jättebra upplägg där man under en intensiv period fick möjlighet att sätta fullt fokus på sin verksamhet, säger Maria. En stor fördel var att vi arbetade både med de affärsmässiga delarna, men också mjukare värden som vår personliga drivkraft, vår vision och värdegrund. Jag fick massor med ny kunskap och kunde bolla allt från lämpliga kontakter till hur man kan ta nästa steg i sin verksamhet. Tillsammans med Coompanions affärsutvecklare fick jag hjälp att mejsla ut nya koncept.

Efter programmet har Maria valt att kliva in i Coompanions inkubator Impact Academy som huserar i lokalerna till Impact House Halland med säte i Varberg. Här har hon möjlighet att få fortsatt stöd och hjälp i sin utveckling av verksamheten samtidigt som hon kan fortsätta att utveckla sina nätverk. Idag sker det mesta av stödet digitalt, men hon längtar tills det blir möjligt att träffas mer fysiskt igen.

- Det känns fantastiskt att få vara i en miljö med andra människor som också drivs av att göra bra saker för sin omvärld och som vill bidra till en positiv samhällsförändring. Det är lyxigt att få vara i ett sammanhang där det är nära till andra och enkelt att få hjälp, säger Maria. Just nu längtar jag efter att få sjösätta och testa mitt koncept "Det Halländska Berättelseuppropet". Jag vill ge mig ut bland barn och unga och tillsammans med skolan få möjlighet att inspirera och uppmuntra barn att dela med sig av sina berättelser. Jag vill också fokusera ännu mer på det läkande berättandet där författare ges möjlighet att få äga sin historia. - Där människor genom orden får möjlighet att hitta den egna kraften i berättelsen.

Det bästa jag vet är att få jobba nära en författare i skrivprocessen och se hur både författaren och texten mognar och växer. Expanderar och förankras i varandra. Processen leder till starka berättelser som berör och författare som är ett med sin text. Den stora belöningen kommer när författaren lycklig och stolt står med sin dröm i handen och genom företaget får jag möjlighet att göra just det och samtidigt få betalt för det. 

Kontakta Maria

Du når Maria enklast på e-mail.
Du hittar också mer information på hennes hemsida. 

bottom of page