top of page

mån 23 maj

|

Centrum

Workshop i Fotogrammetri

Fotogrammetri handlar om att skapa en digital kopia av ett fysiskt objekt. Du kanske har skapat en produkt du vill visa upp i olika vinklar och med denna teknik kan du få din vas, kopp eller skulptur att snurra så att den kan beskådas från alla håll.

Registration is closed
See other events
Workshop i Fotogrammetri
Workshop i Fotogrammetri

Tid & plats

23 maj 2022 09:00 – 12:00

Centrum, Östra Långgatan 47, 432 41 Varberg, Sweden

Om evenemanget

Vänd, vrid och snurra – Fotogrammetri – 23/5

23 maj kl. 09.00-12.00 | Impact House Halland i Varberg

Fotogrammetri handlar om att skapa en digital kopia av ett fysiskt objekt. Du kanske har skapat en produkt du vill visa upp i olika vinklar och med denna teknik kan du få din vas, kopp eller skulptur att snurra så att den kan beskådas från alla håll. Mycket användbart om man säljer sina alster på nätet.

Rörelser kan verkligen tillföra magi och ge liv och nya dimensioner till det du vill visa upp. Att använda sig av fotogrammetri är det enklaste och mest tillgängliga tekniken att föreviga ett 3D-objekt. Fotogrammetri används allt mer i spel och filmindustrin men kan också vara ett bra komplement till vanliga bilder, till exempel på din webbsida, för att ge besökaren möjlighet att interagera med en produkt.

Genom kamerans lins har vi under 200 år fångat och förevigat ögonblick till platta bilder. Men då världen blir allt mer digitaliserad pekar allt mer på att vi framöver inte bara kommer observera en bild, vi kommer träda in i den genom till exempel VR (virtual reality) och AR (augmented reality). Precis som med kameran, som i början var otillgänglig för det stora flertalet, så har nu möjligheten att fånga 3D-objekt tillgängliggjorts genom olika appar till den smarta telefonen. Att vi delar ett rumsligt ögonblick i realtid är möjligt i en inte alltför avlägsen framtid.

Lär dig mer om fotogrammetri

Du är välkommen till VIAkub Hallands digitala labb på Impact House i Varberg för att under en förmiddag undersöka hur ditt företag kan utvecklas med hjälp av denna teknik. Dagen börjar med ett föredrag om fotogrammetri och hur det kan användas.

Testa själv

Under workshopen som följer kommer du få möjlighet att testa en handhållen scanner, framtagen specifikt för att fånga 3D-objekt. Vi kommer även undersöka möjligheten att fånga objekt genom appar till telefonen och mjukvara till datorn.

Ta gärna med ett föremål från din verksamhet, något du har producerat själv eller vilken behändig liten sak som helst. Efter att vi har scannat in era objekt så undersöker vi olika användningsområden för objekten. Allt under kunnig handledning.

Vad du får ut av utbildningen

Syftet med utbildningen är att ge dig en större insikt i den digitala världen och undersöka vad ert företag har för behov. Tillsammans undersöker vi framtidens digitala teknik och hur ditt företag kan utvecklas med hjälp av den.

Medverkande

Detta utbildningstillfälle leds av Tor Palm, processledare i VIAkub Halland som jobbar med våra digitala testlabb. Han är utbildad designer med erfarenhet av 3D-modellering och olika visualiseringsprojekt. Tor har länge arbetat med fotogrammetri och det spännande gränslandet mellan den fysiska och det digitala.

Anmäl dig

Anmäl dig här, senast den 19 maj

Begränsat antal platser.

Utbildningen vänder sig till dig som är företagare inom kultur, utbildning och besöksnäring i Halland. Tillfället arrangeras av projektet VIAkub Halland, i företagsstärkande syfte. Det är kostnadsfritt för alla deltagare och omfattas av ett EU-stöd.

Praktisk info

Impact House Halland hittar du på Östra Långgatan 47 i Varberg.

Kontakt

Tor Palm Processledare | Mobilt popup-labb och digitalt testlabb i Varberg tor.palm@regionhalland.se 079 063 14 80

VIAkub Halland riktar sig till små och medelstora företag (1-249 anställda) i Halland inom branscherna kultur, utbildning och besöksnäring. Även organisationer och UF-företag i dessa branscher är välkomna.

Projektet genomförs av Högskolan i Halmstad och Region Halland med stöd från Europeiska regionala utvecklingsfonden.

Dela gärna & bjud dina vänner

bottom of page