top of page

fre 05 maj

|

Impact House Halland

Varmt välkommen på samtal med politiker

Under Landsbygdsveckan kommer den ideella föreningen Lokalt Ledd Utveckling Hallands projekt Unga Landsbyggare att arrangera ett samtal där Unga Landsbyggare möter politiker. Det kommer att vara indelat i flera olika inriktningar på temat: Ungt Företagande. Varmt välkommen att lyssna!

Registration is closed
See other events
Varmt välkommen på samtal med politiker
Varmt välkommen på samtal med politiker

Tid & plats

05 maj 14:00 – 16:00

Impact House Halland , Östra Långgatan 47, 432 41 Varberg, Sweden

Om evenemanget

Landsbygdsveckan

– Landsbygder förtjänar en tydligare plats i rampljuset, säger Åsa Bjelkeby enhetschef på Tillväxtverket. Åsa har en samordnande roll för landsbygdsfrågorna. Därför anordnas nu Landsbygdsveckan den 2-7 maj 2023. I anslutning till Sveriges ordförandeskap i EU och den årliga kampanjen ”EU i min region”. Veckan blir en kraftsamling för att tillsammans jobba för starkare, resilienta, välmående och sammanlänkade landsbygder. Bakom initiativet till Landsbygdsveckan står Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) och Landsbygdsnätverket samt Tillväxtverket. Som alla arbetar för att lyfta landsbygders viktiga roll för den hållbara framtiden.

https://landsbygdsveckan.se/

Unga Landsbyggare

Unga Landsbyggare är ett projekt som syftar till att främja företagsamhet och engagemang på landsbygden i hela Halland. Med ett särskilt fokus på unga. Målet är att projektet ska bidra till en attitydförändring och skapa en mer positiv bild av Hallands landsbygd. Främst när det gäller entreprenörskapsklimatet bland unga. Projektet ger tillfällen till inspiration och nätverkande, synliggör och uppmärksammar unga landsbyggare samt tar tillvara på ungas drivkraft och idéer. Unga Landsbyggare drivs av Lokalt Ledd Utveckling Halland och finansieras av EU:s jordbruksfond för landsbygdsutveckling samt Region Halland och där igenom alla Hallands kommuner.

https://lluh.se/unga-landsbyggare-2/

Samtalets samarbetspartner

I samarbete med Hela Sverige ska leva Halland, Region Halland och dess samtliga 6 kommuner: Falkenberg, Halmstad, Hylte, Kungsbacka, Laholm och Varberg

Dela gärna & bjud dina vänner

bottom of page