top of page

ons 06 apr.

|

Impact House

Vad är digital hållbarhet?

Vad är digital hållbarhet? är ett symposium med föreläsningar och panelsamtal där experter inom olika hållbarhetsområden belyser begreppen och öppnar upp för diskussion.

Registration is closed
See other events
Vad är digital hållbarhet?
Vad är digital hållbarhet?

Tid & plats

06 apr. 2022 09:30 – 11:59 CEST

Impact House , Östra Långgatan 47, 432 41 Varberg, Sweden

Om evenemanget

I samarbete med EMC – nätverket för hållbar och klimatsmart affärs- och verksamhetsutveckling, presenterar VIAkub Halland detta symposium på Impact House Halland under temat Digital hållbarhet. Förmiddagen fylls med föreläsningar samt ett panelsamtal där vi bl.a. talar om de största möjligheterna och farhågorna kopplat till digitaliseringen och hållbarhet, hur vi samarbetar vi digitalt och hållbart, och hur snabbt kommer samhället att ställa om och utnyttja digitaliseringens möjligheter.

För att tillsammans utforska dessa frågor (och fler) har vi bjudit in tre aktörer med olika perspektiv på ämnet.

Katharina Paoli 

Katharina Paoli är entreprenör, föreläsare och rådgivare inom hållbarhet och kommunikation, med en stor passion för hållbar affärsutveckling och hållbar livsstil. Grundare och VD för Nudgd som beteendeutmaningar med konkreta lösningar som ger mätbara resultat i ert hållbarhetsarbete. Initativtagare till Nudging Sweden – ett nätverk vars syfte är att lyfta nudging som metod samt initiera och genomföra projekt för att visa beteendevetenskapens påverkan för en mer hållbar framtid.

Hugi Asgeirsson 

Hugi Asgeirsson är delgrundare av konstkollektivet Blivande i Stockholm, samt en av de drivande krafterna bakom Edgeryders “a company living in symbiosis with an online community of thousands of hackers, activists, radical thinkers and doers”. Med hjälp av digital teknik skapar Hugi förutsättningarna för aktivt deltagande i självorganiserande communities, där möten sker både fysiskt och virtuellt.

Live Green 

2010 skapades LiveGreen som ett gymnasieprojekt utifrån idén att arrangera en hållbar musikfestival. 2017 startades LiveGreen Academy som med sin erfarenhet och kunskap stöttar evenemang i deras hållbara omställning. Och nu 2022 driver de en masterclass där hela besöksnäringen är inbjuden. Läs mer om LiveGreen på deras webb och anmäl ditt intresse till deras masterclass här.

Se ett filmklipp om LiveGreen festival (YouTube).

Petra Löfås och Tor Palm är värdar för eventet

Dela gärna & bjud dina vänner

bottom of page