top of page

tors 14 sep.

|

Halmstads Teater, lokal: Esias Thorén

Speed Up innovations for tomorrow

Ta del av intressanta föreläsningar, inspireras av framåtlutade branschkollegor och utmana ditt kreativa tänkande i spännande workshops. Tillsammans stakar vi ut riktningen som gör det halländska näringslivet marknadsledande inom området hållbara material!

Det går inte längre att anmäla sig till konferensen
Se våra andra evenemang
Speed Up innovations for tomorrow
Speed Up innovations for tomorrow

Tid & plats

14 sep. 13:00 – 16:30

Halmstads Teater, lokal: Esias Thorén , Fredsgatan 5, 302 46 Halmstad, Sweden

Gäster

Om evenemanget

Vi arbetar just nu för fullt med att färdigställa konferensprogrammet. De preliminära programpunkterna kan komma att justeras, men så här ser upplägget ut i dagsläget:

13.00   Hjärtligt välkommen

Programmet startar direkt efter lunch. Dagens konferencier; Daniel Sanjay hälsar välkommen och går igenom programmet.

13.10   Per Persson inviger konferensen

Per är ledamot i Regionstyrelsens Tillväxtutskott och har ett dussin olika förtroendeuppdrag inom den offentliga sektorn. Han ger oss en inblick i Region Hallands Smarta specialiseringsområde Hållbara Material och delar med sig av sina erfarenheter om varför detta är en viktig satsning. 

13.15.  Maria Ström och Kajsa Vik - Att stärka det halländska näringslivet genom hållbara material

Denna powerduo representerar projektägarna för Speed Up Halland. Vi får ta del av deras tankar om varför sakfrågan hållbara material är affärskritisk och hur det halländska näringslivet kan bli ännu starkare genom ett samlat innovationsstödsystem. 

13.25   Panelsamtal med Speed Up-deltagarna

Vi tar hjälp av projektets alumner och får fördjupad insyn i affärsmöjligheterna med hållbara material. Exempel på ämnen som kan komma på tal är marknadens krav på företagen, beställarkompetens, konkurrensmöjligheter, finansiering av innovationer, tillgängliga resurser och regionala förhoppningar. Panelsamtalet leds av Daniel Sanjay och består av följande uppsättning Speed Up-deltagare:

  • Lisa Perby från Monthly of Sweden har som mål att förbättra världen, en menskopp i taget. Genom att fokusera på hållbara material och produktion i Sverige har företaget blivit marknadsledande i Sverige och bidrar även till att stärka kvinnors roll i samhället tack vare sina produkter inom intimhälsa.

  • Rasmus Krook från Occatio tar med sig perspektivet att hållbarhet kan vara affärsstrategiskt, att rätt partnerskap kan accelerera din vision och att hårt arbete och passion kan skapa verklig förändring i världen.

  • Ingela Armbro från Åkulla Outdoor Resort skapar unika utomhusupplevelser och tillåter sig att hela tiden våga prova nya saker för att överträffa kundernas förväntingar. Ingela bidrar med sina erfarenheter och perspektiv och understryker vikten av att både vara lyhörd och att våga be om hjälp.

  • Lina Lundgren från Wearings AB hjälper oss att minska konsumtionen av engångsprodukter. Företagets produktportfölj består av enkla, hållbara produkter som passar in i vardagslivet och som sparar både pengar och miljön. Lina betonar vikten av samverkan med andra aktörer för framgång. 

14.00  Speed Up Arena - Samverkan i innovationssystemet

Maria Ström (The Loop Factory), Kajsa Vik (Coompanion Halland) och Pontus Lindström (Teknik och Kompetenscentrum) presenterar visionerna för den gemensamma satsningen och förstudieprojektet Speed Up Arena där även EMC Sverige ingår.

14.05   Inner Development Goals-presentation

Vi lotsas igenom The Inner Development Goals (IDG) med hjälp av Jenny Frick från Coompanion Halland. All förändring börjar inifrån och vi öppnar upp perspektiven kring hållbarhet och vår egen roll i förändringen.

14.35   Fikapaus

Passa på att mingla och fyll på energidepåerna inför nästa programpunkt. 

14.50   Internationell utblick och perspektiv med Vojtech Vosecky 

"We will be 10 billion people in 2050, but we only have one planet."

Vojtech ger oss en internationell utblick med regionala föregångsexempel och bjuder på både argument och perspektiv som förklarar varför cirkulär ekonomi är den saknade ingrediensen i receptet som löser klimatfrågan. (OBS: föredraget hålls på engelska)

Vojtech Vosecky är en av de ledande europeiska auktoriteterna inom cirkulär ekonomi och han har hjälpt några av världens största städer och företag att konkretisera och anpassa sina processer för att bli mer cirkulära. År 2022 utnämndes han av Linkedin till en av få "Top Green Voices in Europe to follow". Han är en av grundarna till tankesmedjan The Institute of Circular Economy och har på uppdrag av Europaparlamentet startat flera tankesmedjor inom cirkulär ekonomi. De senaste fyra åren har han suttit med i styrelsen för kommittén för den världsledande organisationen Circle Economy där han tillgodoser marknaden med innovativa verktyg och metoder för att tackla klimatförändringarna.

15.30   Workshop: Så går vi framåt tillsammans

Daniel Sanjay och Jenny Frick tar hjälp av er som deltar i konferensen för att summera tankarna och hur vi kan gå framåt tillsammans på bästa sätt. 

16.00   Sammanfattande tankar

16.10   Samtalstid

16.30  Slut

Dela gärna & bjud dina vänner

bottom of page