top of page

tors 10 mars

|

Impact House

Seminarium: Impact Investment

Välkommen på det första av en rad seminarier i Coompanions satsning på att höja kunskapen och kompetensen kring social finansiering. I samverkan med Almi Halland och Potential VBG bjuder vi in dig till detta tillfälle då vi har fokus på Impact Investeringar.

Registration is closed
See other events
Seminarium: Impact Investment
Seminarium: Impact Investment

Tid & plats

10 mars 2022 12:00 – 11 mars 2022 04:00

Impact House , Östra Långgatan 47, 432 41 Varberg, Sweden

Om evenemanget

Under eftermiddagen kommer vi tillsammans med Jenny Carenco från The Swedish National Advisory Board for Impact Investing och Jessica Nauckhoff från Sätila Impact Investment att reda ut begreppen och få en stor dos av ny kunskap och inspiration. Det kommer också att finnas tid för frågor och funderingar. Skriv gärna redan i anmälningsformuläret om det är något specifikt du önskar få belyst.

Det här kommer du att få med dig från dagen:

  • Vad är Impact och hur gör man en impact investering
  • Hur skiljer sig en impact investering från andra typer av ansvarsfulla och hållbara investeringar?
  • Kunskap kring värdefulla metoder och verktyg att använda i arbetet med att bedöma, mäta och kommunicera impact.
  • Praktisk förankring genom studier av relevanta case
  • Möjlighet att skapa nya kontakter och nya samarbeten

Vad?

Impact Investing kallas ibland för ”påverkansinvesteringar” och tar sin utgångspunkt i den sociala eller miljömässiga utmaning som en organisation löser med sin affärsidé. Det handlar om att vid sidan av finansiell avkastning aktivt bidra till positiv och mätbar social och/eller miljömässig nytta. Idéen med påverkansinvesteringar är inget nytt, men intresset för den här typen av investeringar har ökat starkt de senaste åren.

För vem?

Seminariet vänder sig till dig som jobbar inom finanssektorn, som investerare, som företagsstödjande aktör eller med finansiering inom offentlig och/eller idéburen sektor.

Hur?

Detta är ett digitalt och fysiskt event. De fysiska platserna är begränsade så passa på att boka din plats så fort som möjligt. Meddela via anmälningsformuläret om du vill delta i en gemensam lunch kl 12.00 innan vi startar.

Det är kostnadsfritt att delta!

Dela gärna & bjud dina vänner

bottom of page