top of page

mån 04 okt.

|

Impact House

Kurs: Den interaktiva scenen med VIAkub Halland

Är du producent, musiker, skådespelare, konstnär, skulptör, maker eller på något vis engagerad i att presentera omvälvande skapelser med, och för, andra? I detta kurspaket leker vi med tekniken och i kombination med material, verktyg och annat vi finner, förstärker vi vårt redan existerande uttryck.

Registration is Closed
See other events
Kurs:  Den interaktiva scenen med VIAkub Halland
Kurs:  Den interaktiva scenen med VIAkub Halland

Tid & plats

04 okt. 2021 10:00 – 06 okt. 2021 16:00

Impact House, Östra Långgatan 47, 432 41 Varberg, Sweden

Om evenemanget

VIAkub Halland bjuder in till ett kurspaket med tre aktiviteter som sker på plats i Varberg på Impact house. Här finns all teknik tillgänglig och under luftiga heldagar levereras föreläsningar med workshopar, där du får tid och rum att utveckla dina idéer. Det hela avslutas med ett showcase, en form av kabaret, där vi delar våra tankar och idéer kring framtidens scen.

Interaktivitet är ett uttryck som syns allt mer och syftar oftast på en fysisk interaktion. Det är något som händer med oss när vi “får vara med”, det har du säkert märkt om du någonsin sjungit med i en kör, jammat i ett band, eller helt enkelt spelat brädspel med andra. Scenen är ofta en plats där det är tydligt uppdelat vilka som skapar och vilka som upplever, men detta experimenteras det vilt med. I den participatoriska teatern Sleep No More, samt Stockholmsbaserade Satans Demokrati, bjuds besökarna in att uppleva en teater genom vandring och deltagande. Scenen suddas ut, och det är oklart vem som är åskådare, och skapare. Samtidigt växer intresset för installationskonst som inte bara berör, men som låter sig beröras, att ett verk är “interaktivt” lockar oss att aktivt deltaga med kroppen.

I detta lärandepaket så kommer vi tillsammans arbeta med Makey Makey, en elektronisk plattform, som gör det enkelt att skapa interaktiva, fysiska gränssnitt. Dessa kopplar vi sedan till andra program, och skapar våra egna ljud- och ljus-maskiner.

Program 

Dag ett är det introduktion och föreläsningar. Dag två och tre är valbara, då blir det workshopar med fokus på eget arbete och handledning.

 

Måndag 4 okt kl. 10–16  Inspirerande föreläsningar med Håkan Lidbo och Jonas Johansson, introduktion till dagarna och workshop med Jonas Johansson.

Håkan Lidbo är en svensk musikproducent, främst verksam inom electronica, men också andra genrer. Han har publicerat över 350 skivor på olika skivbolag. Håkan är en inspiratör och innovatör som utforskar korsningen mellan konst, musik, vetenskap, spel, teknik och samhälle. Håkan Lidbos föreläsning från TEDx MidAtlantic finns att se på YouTube.

Jonas Johansson är designer, konstnär och utvecklare som programmerat för skärm och webb sedan tidiga tonåren. Han arbetar aktivt med innovativa design- och produktionsverktyg för skärmar, och lär ut framtidens webbutveckling på bl.a. Beckmans designhögskola och Hyper Island.

Tisdag 5 okt kl. 10–16  Eget arbete med tillgång till VIAkubs material och tillgångar. Möjlighet till grupphandledning.

Onsdag 6 okt kl. 10–16 Eget arbete med tillgång till VIAkubs material och tillgångar. Möjlighet till grupphandledning. Slutpresentation av allas arbeten där feedback ges på process och resultat.

För dem som vill fortsätta vidare med sitt projekt kommer det finnas möjlighet att förlänga resan genom konsultation med VIAkub Halland.

Bra att veta 

Teknikkrav: Du behöver en dator med USB-ingång samt programmet Soundplant installerat. Inga andra tekniska förkunskaper behövs. Övriga program installeras under dagarna.

Språk: Utbildningens grundspråk är svenska.

Adress: Impact House, Östra Långgatan 47, 432 41 Varberg

Anmälan 

Kurspaketet riktar sig till små och medelstora företag (1-249 anställda) i Halland inom branscherna kultur, utbildning och besöksnäring. Även organisationer och UF-företag i dessa branscher är välkomna.

Kurspaketet arrangeras av projektet VIAkub Halland i företagsstärkande syfte, det är kostnadsfritt för alla deltagare och omfattas av ett EU-stöd.

Anmäl dig senast den 26 september. Begränsat antal platser (10 st).

Dela gärna & bjud dina vänner

bottom of page