top of page

tors 10 juni

|

Zoom

IMPACT LUNCH: ät lokalt, tänk globalt

Är du nyfiken på hållbar och halländsk mat, odling eller förädling, eller arbetar du redan med mat och vill få inspiration och ny kunskap kring konkret hållbarhetsarbete? Då rekommenderar vi starkt denna Impact Lunch med Anna Maria Spaniol som är verksamhetsledare för projektet Hallands Matgille.

Registration is Closed
See other events
IMPACT LUNCH: ät lokalt, tänk globalt
IMPACT LUNCH: ät lokalt, tänk globalt

Tid & plats

10 juni 2021 02:00 – 02:45 CEST

Zoom

Om evenemanget

Vårt samhälle står inför en gigantisk global utmaning: att ställa om till en långsiktigt hållbar värld som håller sig inom planetens gränser. Här fyller livsmedelssektorn en viktig funktion. Maten står idag för en stor miljöpåverkan och därför finns det också stora möjligheter för branschen att bidra till en positiv förändring.

Här i Halland bubblar det av en mängd härliga initiativ. Coompanion träffar många människor med affärsidéer som kan förbättra samhället på ett positivt sätt. Många personer drömmer om att byta bransch eller byta livsstil och ofta kan det handla om att börja odla och producera livsmedel på ett mer hållbart sätt.

Under dagens lunchwebbinarium kommer vi att samtala kring ämnet hållbarhet och mat, tillsammans med Anna Maria Spaniol som är verksamhetsledare för projektet Hallands Matgille. Hallands Matgillets mission är att den halländska livsmedelssektorn skall producera god klimatsmart mat som bidrar till en bättre miljö och fler konkurrenskraftiga företag. Hallands Matgille har varit igång sedan januari 2018 och stöttat livsmedelsförädlande verksamheter att utvecklas i en mer hållbar riktning. Nu satsar man vidare med flera spännande aktiviteter på agendan. Under webbinariumet kommer du också få ta del av inspirerande exempel på företag som driver verksamheter med ett hållbarhetstänk, stor passion och engagemang.

Dagens webbinarium riktar sig till dig som har en dröm kopplat till mat, odling eller förädling, men också till alla er som redan arbetar med mat och vill få inspiration och ny kunskap kring konkret hållbarhetsarbete. Hållbar matproduktion berör alla delar av samhället så du som arbetar inom en offentlig organisation, inom den ideella sektorn eller med utbildning och forskning skall känna dig välkommen.

* Webbinariet och workshopen hålls digitalt och erbjuds som en del i Coompanion Hallands inkubator Impact Academy med stöd från Europeiska Regionala Utvecklingsfonden, Tillväxtverket och Region Halland. Under ett antal tillfällen bjuds du in till en aktiviteter där vi under avslappnande former bjuder på ny kunskap inom olika områden som kan hjälpa dig i ditt entreprenörskap.

Dela gärna & bjud dina vänner

bottom of page