top of page
Wikedhvani.jpg

Josefin Wikevand

Josefin Wikevand är en artist, entreprenör och textförfattare. Hon började sin musikkarriär redan som elvaåring och har sedan dess medverkat i musikaler, shower, reklam, tv och film. Det är möjligt att boka Josefin som musiker och sångerska till evenemang, festivaler, företagsgig, lounge-häng, bröllop, dop, med mera.
Hon kan även erbjuda livemusik i yogastudios under yogapass.

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
  • Spotify
  • Deezer
  • SoundCloud
  • iTunes
  • Amazon
  • Tidal

Entreprenör med fokus på psykisk hälsa

Det senaste året har Josefin tagit hjälp av Coompanion Halland för att utveckla sitt entreprenörskap och sitt erbjudande i form av en musikalisk föreläsning inom det ständigt aktuella ämnet psykisk ohälsa, eller mer specifikt hur det är att vara nära anhörig till en person som lever med psykisk ohälsa. Syftet är att bryta stigmat kring psykisk ohälsa och att medvetandegöra hur det drabbar långt fler än enbart den som har en psykiatrisk diagnos. I samband med att Josefin vände sig till Coompanion Halland fick hon möjlighet att gå deras affärsutvecklingsprogram Impact Business Loop och här berättar hon med egna ord om hur hon upplevde hela den processen:

"Loopen" har varit ett värdefullt verktyg för mig. Här fick jag värdefull och praktisk kunskap om det man egentligen inte brinner för, men som är ovärderligt att ha med sig. Det kan handla om att sätta ihop en budget eller att definiera och identifiera målgrupper. Jag har fått lära mig om prissättning i allmänhet och att värdera min tid. Nu förstår jag hela affärsmodellsprocessen och vad det innebär med ett fokuserat entreprenörskap.

Coompanion Hallands nätverk har varit ett viktigt stöd på hela resan, vilket kan vara svårt att få som ensam företagare. Nätverket har bestått av både de andra företagen i Loopen och Coompanion Hallands redan etablerade nätverk och samarbetspartners. Jag fick till exempel testa min musikaliska föreläsning på Hållbarhetsdagens publik och därigenom fick jag kontakt med en duktig pianist som jag skulle vilja arbeta mer med framöver.

I pandemins spår med inställda gig och förbud mot folksamlingar har det varit extra värdefullt att få tillgång till Impact House digitala studio, där jag just nu håller på att utforma en online-version av min musikaliska föreläsning så att jag kan nå ut till mina kunder på ett nytt och effektivt sätt.

 

Vi ser fram emot att följa Josefin och när hon får frågan var hon ser sig själv om tio år dröjer hon inte länge med svaret.

- Jag kommer fortsätta skapa scenkonst och musik som främjar välbefinnande och belyser viktiga ämnen, men jag vill också jobba med människors inre resa som spirituell vägledare. En dröm vore att få producerat och skriva en musikal tillsammans med Lin-Manuel Miranda eller Benny Andersson med premiär på Operahuset i Sidney.

Kontakta Josefin

Du når Josefin enklast på e-mail eller via hennes sociala kanaler. Du hittar också mer information på hennes hemsida. 

bottom of page